jansen verdonschot dakwerken
Home  |  Contact  |  Print  |  Sitemap
Lepelstraat 19
3920 LOMMEL

GSM: +32 (0)477 467 161
jansen verdonschot dakwerken

Voordelen houtskeletbouw

Ontwerpvrijheid

Bouwstijl en persoonlijke voorkeuren zijn zelden een probleem bij houtskeletbouw. Een houtskeletbouwwoning is niet te onderscheiden van een traditionele woning. Voor de buitenmuren kan u kiezen voor een gemetselde baksteen, zinken, houten of aluminium gevelelementen of zelfs een sierpleister. Ook voor het dak zijn alle afwerkingen mogelijk: dakpannen, zink, epdm of voor de liefhebbers... riet.

Bij de indeling van uw woning heeft uw maximale vrijheid doordat er grote overspanningen mogelijk zijn. Net als de buitenafwerking is de binnenafwerking niet te onderscheiden van een traditionele woning, muren kunnen voorzien worden van een gipsafwerking (gipsplaat) of betegeling.

Energiezuinig

Een houtskeletbouwwoning is gemakkelijk te isoleren. Een dikke isolatielaag wordt aangebracht tussen de houten steunstijlen. Door deze isolatie beschikt de woning over een zeer lage thermische inertie en warmt ze zeer snel op. Tevens wordt de volledige woning in de spouwruimte nog eens ingepakt met een ademende spouwplaat zodat koudebruggen worden uitgesloten. De doorgedreven isolatie laat u aanzienlijk besparen op de energiefactuur. Het K-peil van de meeste woningen bevindt zich rond het K-peil van een lage energiewoning.Milieuvriendelijk - Ecologisch

Milieuvriendelijker materiaal dan hout is zelden gezien. Hout is een volledig hernieuwbare grondstof, niet vervuilend tijdens exploitatie en verwerking en op het einde van de cyclus volledig te recycleren. Het hout dat wij gebruiken is afkomstig van duurzaam beheerde bossen (heraanplant van alle gekapte bomen).

Casco

Een woning laten bouwen is een hele investering, maar als u toch de beste kwaliteit voor een lage prijs wilt, en u bent zelf handig, of heeft handige behulpzame mensen in uw omgeving, dan is casco woningbouw wellicht iets voor u. In het geval van casco woningbouw verzorgt u zelf de uiteindelijke aftimmering en inrichting, waardoor u volledig de vrije hand hebt.

Wandopbouw

Als wandopbouw hanteren wij bij JV-dakwerken volgende opbouw van binnen naar buiten

  • gipskartonplaten bevestigd op OSB 3 platen (door de gipskartonplaten te bevestigen op binnenwanden die volledig bekleed zijn met obs platen bekomen we een stevige geheel waar bij het ophangen van bv kasten of tv nooit een probleem zal vormen)
  • leidingspouw (hierin worden alle technische leidingen aangebracht zoals elektriciteit, water, ventilatie,...)
  • Dampdichte folie (voor het bekomen van een dampdicht geheel werk JV-dakwerken met het SIGA luchtdicht systeem)
  • skelet in massiefhout ( Door het wijzigen van de breedte van het cls hout kan de wanddikte dus ook isolatie dikte worden aangepast naar gelang de voorkeur van de klant en architect)
  • OSB-beplating + dampopen folie (om de houtconstructie te beschermen tegen de weerselementen tijdens het optrekken van de buiten afwerking)
  • spouwmuurisolatie
  • gevelafwerking in steen, sierpleister of bekleding met hout, zink of aluminium

Isolatie

Bij het plaatsen zijn de wanden aan de binnenzijde nog open, eens de volledige constructie waterdicht is wordt er aan de binnenzijde een dampdichte SIGA folie geplaatst, deze is doorzichtig waardoor er bij het inblazen van de isolatie een visuele controle mogelijk is. Doordat we pas op de werf afdichten en isoleren bekomen we een beter aansluitend geheel.

Vraag vrijblijvend een gesprek via onderstaand formulierNaam
Adres
Postcode
Woonplaats
Telefoon/GSM
E-mail
Vraag/Opmerking